A comida da escola.

  O MES DE OUTUBRO

menus validados.

DIETISTA  E NUTRICIONISTA

CAROLINA M. MARTINEZ COUTO

 

Información do grupo ALEGA ao inicio do curso

ASOCIACIÓN DE LABREGOS ECOLÓXICOS DE GALICIA

GRUPOS DE CONSUMO DAS ESCOLAS

“Recordade que para que este modelo de alimentación saudable poida chegar a todos vos debedes consumir produtos de tempada… o que a nosa terra permite sin “explotar con axentes potenciadores do crecemento, abonos químicos…

A vosa despensa ten a oportunidade de “acoller” produtos de primeira calidade, ao dereito da horta, con certificado ecolóxico, de KM 0.

Mercando os produtos a produtores locais con certificado ECOLÓXICO conseguides:

  1. Fixar poboación no rural (cada vez fan falla mais produtores… a mais demanda… mais oportunidades de crecemento no rural).
  2. Coidar o noso medio ambiente.
  3. Frear o uso de pesticidas e abonos químicos (prohibidos na agricultura ecolóxica).
  4. Consumir produtos frescos, saudables, sen conservantes…
  5. Mercar directamente ao produtor, evitando intermediarios co correspondente incremento de prezo.
  6. Coidar a nosa terra, consumindo produtos de tempada, o que a natureza en cada momento nos ofrece en consecuencia de determinadas condicións climatolóxicas, temperaturas, precipitacións…
  7. Apreciar os sabores de sempre, os sabores dos pratos elaborados con produtos naturais (TOMATE CON SABOR A TOMATE)…
  8. Dar a oportunidade aos nosos nenos e nenas a comer cada verdura e hortaliza sin sabores enmascarados, sen aditivos…directos da nosa horta á túa cociña!

En resumo… e como somos o que comemos… consume produtos ecolóxicos e locais e gañarás en saúde!”

 

 

Alianza del huerto al comedor

Ocho productores y trece centros educativos de la comarca y A Coruña consolidan su proyecto de cultivo y alimentación ecológicos con apoyo de la reserva de la biosfera y la Xunta

sara vázquez abegondo 20.12.2017 | 12:43

Productores, representantes educativos y responsables de Xunta y reserva, ayer, en Abegondo.

 
Productores, representantes educativos y responsables de Xunta y reserva, ayer, en Abegondo. arcay/roller agencia
 

“Al principio íbamos nosotros por los colegios para informar y presentar el proyecto. Ahora ya empiezan a llamar de los centros”, cuenta el productor Eloy Galán, uno de los miembros de la Asociación de Labregos Ecolóxicos de Galicia, que abastece a los comedores de trece centros educativos de la comarca y de A Coruña. El Vicente Otero Valcárcel de Carral y el colegio Andaina de Culleredo han sido las incorporaciones más recientes a un proyecto que, apoyado por la reserva de la biosfera y el Grupo de Desenvolvemento Rural (GDR), se consolida, se organiza y confía en crecer con la inclusión de nuevos miembros a la avanzadilla, que ayer se dio cita en Abegondo, junto a dirigentes del GDR y la reserva y a los jefes territoriales de Educación y Política Territorial, Indalecio Prieto y Francisca Gómez, respectivamente.

En estrecha colaboración, ocho productores y responsables de trece centros educativos de la comarca y A Coruña han logrado, por un lado, reorganizar el funcionamiento de los comedores para funcionar con productos frescos y de proximidad, y por otro, garantizar el abastecimiento.

PEDIDOS SEMANAIS E ENTREGA NA ESCOLA O LUNS.

Labrecos (Cesuras)

Hortaeco (Abegondo)

Asociación Raíña (Mesía)

Horta Millarada (Arteixo)

Horta de Sueiriña (Teixeiro)

labregosecoloxicos@gmail.com

A Escola merca semalmente  verduras e hortalizas a través da

ALEGA- ASOCIACIÓN DE LABREGOS ECOLÓXICOS DE GALICIA

labregosecoloxicos@gmail.cOM

http://www.laopinioncoruna.es/gran-coruna/2017/12/20/alianza-huerto-comedor/1246621.html

 

 

 

 

 

 

  

Adxuntamos un documento informativo sobre alimentación infantil.

(pinchar no texto )”nutrición”

nutrición

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nDiapositiva1 Diapositiva2 Diapositiva3

a comida do mes de decembrom2016- copia

 

Diapositiva1 Diapositiva2Diapositiva1Diapositiva2Diapositiva4 menu do mes de setembro e información xeral da alimentación.

Diapositiva5Diapositiva6Diapositiva4Diapositiva2Diapositiva3 Diapositiva2Diapositiva1 Diapositiva2Diapositiva2

Diapositiva1

A partir deste mes de maio o menú da escola, comida de maiores,  conta cunha modificación na distribución do alimento que  aporta principalmente as proteinas: Contamos con dous días de peixe e dous días de carne ( tenreira/polo/pavo..).O ovo será o lúns.

 

Desta forma os martes e xoves contamos con peixe, e os mércores e venres con carne.

 

 Diapositiva2A comida do mes de abril

 

 

 

 

 

Diapositiva12A comida do mes de marzo 2016 a comida do mes de marzo 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Documento pdf- a comida da escola do mes de marzo 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escola do mes de xaneiro 2016

Diapositiva1 Diapositiva2 Diapositiva3

 

 

 

 

 

a comida do mes de novembro – copia

a comida da escola OUTUBRO 2015 – copia

A COMIDA DA ESCOLA E INFORMACIÓN SOBRE NORMATIVA DE ALÉRXENOS.

A comida da Escola de setembro 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

A comida da Escola de xullo 2015 –

A comida da Escola de maio 2015

a comida da escolar mes de Abril 2015

A COMIDA DA ESCOLA NO MES DE MARZO 2015

CHARLA -12 MARZO ÁS 16,30H. ORGANIZA APA TITONGO

Presentación cartel charla alimentación.apa titongo ( CARTEL PDF)

ARCHIVO DE MENÚS:

O LABORATORIO SANITARY SUPERVISA Y ANALIZA LA ALIMENTACIÓN ESCOLAR

http://www.laboratoriosanitary.com/noticias/vilaboa-culleredo–curso-de-manipulador-de-alimentos_6784_1.html